Purrerutiner

Se større bildeDet som gjentar seg hos mange av våre kunder ar at selve driften fungerer. Faktureringen fungerer som oftest også brukbart. Det som ikke fungerer, er purring til riktig tid. Dessuten mangler ofte rutiner både for purring og for oversendelse til inkasso. Purringer og inkassovarsel er ikke noe hokuspokus. Det er enkle tekster og ryddige tidsfrister.

Nedenfor gjennomgår vi på en enkel måte hvordan man skal legge opp rutinene når det gjelder purringer og inkasso.

 

Purring

Med dagens økonomiske realiteter foreslår vi i Kravia Vest AS at våre kunder dropper vanlige purringer. En standard purring tar tid - (gjerne flere uker) og det kan mange ganger bety at det blir vanskeligere å få inn utestående. Vi foreslår at når fakturaen er forfalt til betaling - sendes det inkassovarsel direkte - se nedenfor.

 

Inkassovarsel

Inkassovarselet skal ha 14 dagers betalingsfrist. Når betalingsfristen i inkasso-varselet er ute (alltid 2 uker) vil det nå ha gått ca. 3 uker siden fakturaen skulle vært betalt. Dermed vil man ha saken klar for inkasso innen 1 måned etter forfall på fakturaen.

OBS! Dersom dere legger til purregebyr, må det ha gått 14 dager fra forfall på faktura før inkassovarselet sendes.

 

SLIK BRUKER DU RIKTIG TEKST

For å sikre at du bruker riktig tekst i ditt inkassovarsel - merk ALL TEKST i boksen under og kopier. Lim den deretter inn i din mal for inkassovarsel:

INKASSOVARSEL

Dersom beløpet ikke blir betalt i sin helhet innenfor fristen på 14 dager fra dato, vil kravet bli sendt til Kravia Vest AS for inndrivelse. Dette kan medføre ekstra kostnader. Kravet er å betrakte som helt betalt når hovedstol, påløpte kostnader og renter er betalt i sin helhet.

 

  

Når inkassovarselet er sendt og det har gått 14 dager + noen "bankdager", er kravet klart til å sendes til inkasso. Da er det opp til Kravia Vest AS å få løst saken på kortest mulig tid.

Er du kunde hos oss, ta kontakt på tlf. 5592 7640 - så hjelper vi deg gjerne med å sette opp ryddige purrerutiner.


 

Purrestempel

Bestill vårt purrestempel


Bruker du vårt purrestempel er du sikret riktig lovbestemt tekst for inkassovarsling på dine purringer.

Enklere blir det ikke.

 

Bestill her så har du det i posten om noen dager.